Mentaal Gezonde Medewerkers

Volgens het RIVM vindt 8 op de 10 werkgevers in Nederland het belangrijk dat de werknemers mentaal fit en vitaal zijn. Wanneer  werknemers zich goed voelen is de kans op succes voor het bedrijf aanmerkelijk groter.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) omschrijft mentale gezondheid als ‘een vorm van welbevinden waarin elk individu zijn of haar eigen potentieel kent, kan omgaan met de normale stress in het leven, productief kan werken, en in staat is om een bijdrage te leveren aan zijn of haar omgeving’.

Helaas is de alledaagse realiteit anders. De druk op de werknemers neemt alleen maar toe door krapte in de arbeidsmarkt. Bovendien is er veel onrust om ons heen waardoor de mensen ook privé voor flinke uitdagingen staan.

Wat kun je als werkgever of leidinggevende doen om het ziekteverzuim laag te houden?

Zorg ervoor dat je op tijd signaleert wanneer mensen stress of zelfs al burn-out klachten ontwikkelen of vertonen. Help ze hier actief doorheen met behulp van een professional.

Wij bieden een traject aan van een half jaar waarbij de medewerker in totaal 6 dagdelen werkelijk afwezig zal zijn en waarbij hij/zij zijn mentale fitheid en weerstand opmerkelijk zal vergroten waardoor hij/zij beter ‘in het zadel kan blijven zitten’.

Gericht maatwerk in nauw overleg.

In het traject wordt gewerkt aan:

✅ Groter zelfvertrouwen waardoor productiviteit toeneemt

✅ Motivatie

✅ Focus houden

✅ Sociale vaardigheden

✅ Gezonde leefstijl

Het werk vindt grotendeels buiten plaats en wij worden daarin bijgestaan door de paarden: paardencoaching. Dit zorgt voor een uiterst ontspannen omgeving en ervaringsgericht leren.

Kosten:
1.498,- ex BTW

Wil je meer weten of iemand aanmelden voor het traject? Vul dan onderstaand contactformulier in.