Opstellingen met Paarden

Opstellingen met paarden

Het instinct van paarden is gericht op overleven als prooidier op de steppe. Niet alleen maar in een kudde.
Hierdoor hebben zij een aantal kwaliteiten die diep in hun wezen geworteld zijn. Zij zijn hierdoor goed in staat om non-verbale communicatie en onbewuste processen te onthullen. Het paard brengt ons terug naar waar het om gaat en zal zonder oordeel datgene naar boven brengen waar je naar op zoek bent. Ideale eigenschappen om tijdens opstellingen te helpen ons van informatie te voorzien. Als mogelijkmaker begeleid ik je graag in dit proces. Door het ervaren van wat er in het moment gebeurt, kom je mogelijk weer in beweging.

familieopstelling

Soms is het nodig iets te veranderen omdat zaken vastlopen. Een verandering kan alleen in gang gezet worden als er een kracht van buiten een impuls kan geven.
Een opstelling met paarden kan op verschillende manieren worden ingezet. Van trauma’s, familiezaken, relaties, ziekten, werk- of organisatievragen wordt duidelijk gemaakt welke onbewuste processen zorgen dat dingen niet in orde zijn.
Lang niet altijd weten we bewust welke gevoelens invloed hebben op de beslissingen die we nemen.

In een opstelling met paarden wordt gewerkt met representanten. Zij vertegenwoordigen niet aanwezige familieleden of collega’s of abstracties en geven op deze manier inzicht in de dynamiek die er in het systeem (de familie/het bedrijf) heerst. Gewoontes en ingesleten patronen kunnen soms niet meer functioneel zijn in het heden. Het is helpend om op deze manier inzicht te krijgen in de binnenwereld waardoor een beweging richting verandering gemaakt kan worden.

Paarden zijn in staat om in het systeem te representeren en te laten zien wat nodig is. Dit is een even wonderbaarlijk als effectief fenomeen.

Maandelijks organiseer ik workshops waarin opstellingen met paarden mogelijk worden gemaakt. Kijk voor meer informatie hierover in de agenda.

Het is mogelijk om dit te doen met, maar ook zonder paarden. Ook een individuele opstelling is mogelijk.

Ervaring met paarden is voor deze activiteiten niet nodig.

paardencoach

Teamcoaching
Voor coaching van groepen of mensen uit het bedrijfsleven ontwikkel ik programma’s op maat. U kunt hiervoor contact met mij opnemen. Ik kom graag langs om mijn werk toe te lichten en met u iets te creëren. Kijk hiervoor ook op de pagina ‘managementtrainingen‘.

Tarieven
Het uurtarief voor individuele coaching met paard bedraagt € 75,- per uur.
Deelname aan een workshop familie-opstellingen kost € 75,- voor het inbrengen van een vraag en € 25,- voor het deelnemen als representant. (Dit is inclusief lunch, koffie en thee)