Psychosociale Therapie met Paarden

Wat doen we tijdens onze Psychosociaal Therapeutische sessies?

We gaan met elkaar aan de slag om dieper liggende blokkades en belemmerende patronen te onderzoeken. We werken vanuit jouw wensen en verlangens om je perspectieven en je houding naar het leven toe te verruimen en te verlichten. Jouw eigen hulpvraag staat centraal. Indien gewenst kan ook online ondersteuning worden geboden.

Denk hierbij aan:

Burn-out klachten
Stress
Depressie
Angst
Verlies en rouw
Relatieproblemen
Last van adhd/add
Iets anders

Ik geloof in jouw zelfherstellend vermogen. De therapie is er op gericht om dit te (her)activeren. Het middel om je veerkracht te hervinden en je levenskwaliteit te verhogen is het wezen paard, samen met mijn interventies. De werkwijze is systemisch. De preciese werkvorm stemmen we met elkaar af nadat we een intakegesprek hebben gehad.

Bereikbaarheid

Ben je invalide of slecht ter been? Wij zullen dan in het intake-/kennismakingsgesprek bespreken wat de mogelijkheden zijn om buiten met de paarden te werken.

Wordt het vergoed?

Psychosociale therapie en (kinder)coaching vallen vaak onder de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Wil je weten of je vergoed wordt om bij ons te komen werken? Check dan deze site: https://catvergoedbaar.nl/
Ik ben niet verantwoordelijk voor het wel of niet welslagen van de vergoeding. Het enige dat ik kan doen is een correcte factuur sturen.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Ik werk onder licentienummer CM1946-05-03-19 van CAT Complementair met onderstaande prestatiecodes:

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

(kinder) Coaching 24505

Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. Indien er sprake is van kinder coaching behandelt de therapeut in kwestie ook kinderen door deze te coachen.

Mijn AGB code is: 90106849.
De AGB code van Stal Paradiso (de praktijk) is: 90066079

Dossier

Indien je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding, ben ik er aan gehouden een elektronisch dossier van jou bij te houden. Daarin wordt o.a. een behandelovereenkomst opgeslagen. Via deze link kun je de behandelovereenkomst downloaden of alvast bekijken. Sommige mensen willen liever geen dossier. Dat kan ook. Op die manier vervalt de mogelijkheid tot vergoeding.

Klachten

https://gatgeschillen.nl

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl

Beroepscode

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie https://gatgeschillen.nl/beroepscode

Kosten

110 euro per sessie

Contact

Vul onderstaand formulier in en ik neem snel contact met je op.