Wordt het vergoed?

Psychosociale therapie en (kinder)coaching vallen vaak onder de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per zorgverzekeraar. Wil je weten of je vergoed wordt om bij ons te komen werken? Check dan deze site: https://catvergoedbaar.nl/ (helemaal naar beneden scrollen).
Ik ben niet verantwoordelijk voor het wel of niet welslagen van de vergoeding. Het enige dat ik kan doen is een correcte factuur sturen.

Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Ik werk onder licentienummer CM1946-05-03-19 van CAT Complementair met onderstaande prestatiecodes:

Psychotherapie 24500

Psychotherapie is een therapievorm voor volwassenen en kinderen die maken hebben met psychische of psychosomatische aandoeningen, problemen en stoornissen, zoals angsten, depressies en verslavingsproblemen. Ook bij stress of een burn-out kan psychotherapie zijn vruchten afwerpen. Het doel van de therapie is om de psychische problemen en klachten (sterk) te verminderen of verdraaglijker te maken.

(kinder) Coaching 24505

Coaching is geworteld in de positieve psychologie en moet niet verward worden met counseling of begeleidingsvormen die erop gericht zijn mentale blokkades of psychische stagnatie te verhelpen. Indien er sprake is van kinder coaching behandelt de therapeut in kwestie ook kinderen door deze te coachen.

Mijn AGB code is: 90106849.
De AGB code van Stal Paradiso (de praktijk) is: 90066079

Dossier

Indien je in aanmerking wilt komen voor een vergoeding, ben ik er aan gehouden een elektronisch dossier van jou bij te houden. Daarin wordt o.a. een behandelovereenkomst opgeslagen. Via deze link kun je de behandelovereenkomst downloaden of alvast bekijken. Sommige mensen willen liever geen dossier. Dat kan ook. Op die manier vervalt de mogelijkheid tot vergoeding.

Klachten

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie https://gatgeschillen.nl

Beroepscode

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie https://gatgeschillen.nl/beroepscode

Voor de verwijzer

Bent u huisarts, psycholoog, therapeut of andersoortig zorgverlener en heeft u belangstelling voor het werk met de paarden? Bekijk dan ook de speciale verwijzerspagina.