Over mij en mijn paarden

Mirjam Rutten:

linked
(voor opleidingen en werkervaring}

Behoorlijk klunzig was ik toen ik als volwassene de wereld in trok om alles op mijn manier te doen. Ik heb er hard aan moeten trekken om er iets van te maken. Met de blauwdruk die ik meekreeg uit mijn gezin van herkomst kon ik slechts gedeeltelijk uit de voeten en het heeft erg lang geduurd voordat ik mijn eigen kracht, talent en waarde kon vinden en kon leven.

Veel tijd en energie stak ik in het overleven in organisaties en relaties die toch niet helemaal bij mij pasten. Altijd dacht ik dat het door mij kwam als er iets fout ging. Dat nam ik mijzelf dan behoorlijk kwalijk. Ik trok me terug onder mijn rots en voelde me dan akelig eenzaam en onbegrepen.

Veel mediteren gaf rust maar geen oplossingen. Als ik gemotiveerd en gezond ouder wilde worden moest ik ècht iets aan mezelf gaan doen. Ik koos voor familieopstellingen en dit bleek enorm goed bij me te passen. Opstellingen hielpen mij inzicht te krijgen in mijn functioneren en me uit mijn verstrikkingen los te maken. Er ontstond steeds meer ruimte en vrijheid om mijn leven op mijn eigen manier te leven. Een heel verrijkend proces waarvan ik denk dat er eigenlijk nooit meer een einde aan komt.

Het fijne van het werken met opstellingen is dat het uitermate efficiënt is. Heel snel de diepte in met groot effect. Vergeleken met de psychosociale hulp die wordt geboden via de GGZ schiet het behoorlijk op. Geen urenlange gesprekken maar direct actief aan de gang met waar je last van hebt. Bovendien bij mij geen wachtlijsten.

Ik zet je in beweging en motiveer je in alles wat je wilt realiseren.

In dit filmpje zie je hoe en waar ik werk op Stal Paradiso in Noordwijk.

SAMEN MET

Stichting Zebra-Zorg: zorgboerderij te Vogelenzang

Matchforce: re-integratie, jobcoaching en arbeidsdeskundig onderzoek

Nature at Work: executive business coaching

OVER DE PAARDEN

stalparadisorobin

Robin:
Een Shetland pony. Hij is negentien jaar en erg sensitief.
Voor mensen die angstig zijn voor een dier van 600 kilo, is Robin een uitkomst. Zijn gevoel voor humor is weergaloos.
Robin loopt graag voor de wagen en leert kinderen goed paardrijden.

stalparadisorover

Wild Rover:
Een twaalfjarige Irish Cob ruin. Dit soort is van oorsprong een Iers zigeunerpaard. Het ras staat inmiddels op de lijst van Cultureel Erfgoed en doet het over het algemeen heel goed als recreatiepaard vanwege het brave karakter. Wild Rover is erg mak en prettig in de omgang. Hij vind het fijn om Groovy genoemd te worden.

stalparadisotommy

Tommy:
Een haflinger van zeventien. Al veertien jaar bij ons. Een heerlijke betrouwbare, vlotte allround pony.

stalparadisobreezer

Breezer:
30 mei 2010 is Breezer te jong overleden. Ik draag hem in mijn hart. Hij was mijn Kushti Gray, dit is Ierse zigeunertaal voor ‘beste paard’. Hij was een geweldig leermeester voor mij en de mensen die bij ons waren.

Nu weet je wij zijn. En wie ben jij?  Wij komen graag met je in contact.