Over mij en mijn paarden

profiel

linked

Mirjam Rutten: 
Van kinds af aan heb ik mij thuisgevoeld bij de paarden. Sinds 2001 heb ik zelf paarden, sinds 2005 een eigen stal en in 2009 heb ik mijn diploma tot Allround Holistisch Paardrij-instructeur behaald bij Hofstede Oostrijk. Dit was een beroepsopleiding die vier jaar duurde en helaas niet meer bestaat. Tevens heb ik bij Bureau de Verheldering de opleiding gedaan tot ‘familie- en organisatieopsteller’.
Naast jarenlang Ohrun instructie heb vier jaar intensief Centered Riding lessen genoten van Miranda van der Schuur (huidig docente Keulse weg). Ook ben ik in het bezit van een koetsiersbewijs.
Gebleken is dat ik een uitstekende tussenpersoon kan zijn tussen mens en paard.
Dit is een uitkomst wanneer je met paarden wilt sporten of werken, maar ook wanneer je paarden wilt inzetten voor programma’s rond persoonlijke ontwikkeling. Het spiegelen en het systemisch werk.

In 2019 heb ik het diploma PSBK behaald waardoor ik erkend psychosociaal therapeut ben, aangesloten bij de beroepsvereniging CAT. Hierdoor is het mogelijk voor psychosociale therapie en kindercoaching vergoed te worden door de ziektekostenverzekeraar. Details hierover vind je op de pagina vergoeding.

Ik val als CAT-complementair therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl.
Ik werk als CAT-complementair therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

stalparadisorobin

Robin:
Een Shetland pony. Hij is zestien jaar en erg sensitief.
Voor mensen die angstig zijn voor een dier van 600 kilo, is Robin een uitkomst. Zijn gevoel voor humor is weergaloos.
Robin loopt graag voor de wagen en leert kinderen goed paardrijden.

stalparadisorover

Wild Rover:
Een negenjarige Irish Cob ruin. Dit soort is van oorsprong een Iers zigeunerpaard. Het ras staat inmiddels op de lijst van Cultureel Erfgoed en doet het over het algemeen heel goed als recreatiepaard vanwege het brave karakter. Wild Rover is erg mak en prettig in de omgang.

stalparadisotommy

Tommy:
Een haflinger van veertien. Al elf jaar bij ons. Inmiddels beleerd tot een heerlijke betrouwbare, vlotte allround pony.

stalparadisobreezer

Breezer:
30 mei 2010 is Breezer te jong overleden. Ik draag hem in mijn hart. Hij was mijn Kushti Gray, dit is Ierse zigeunertaal voor ‘beste paard’. Hij was een geweldig leermeester voor mij en de mensen die bij ons waren.

Tijdelijke paarden:
Aangezien er bij ons altijd plek is voor een paard ter training, ter verkoop, ter revalidatie of ter wat dan ook, zijn er over het algemeen gastpaarden. Dit leidt altijd weer tot verrassende situaties.

Netwerk:
Ik beschik over een netwerk waarbij het altijd mogelijk is meer en andere paarden in te schakelen. Ook is er een bestand van vele professionals die ik kan inschakelen indien dit wenselijk is.

Overig:
Voor de gezelligheid is er kleinvee in de buurt. (kippen, konijnen en een mooie schare witte duiven)