Familieopstelling met paarden: Innerlijk Kindwerk

Er waren issues in mijn leven die aandacht nodig hadden. Sinds mijn vader en mijn moeder beiden in zorg zijn, veranderen er veel dingen in de dynamiek van mijn gezin van herkomst. Ik kom uit een vrij turbulent gezin en deze wijzigingen in de situatie gaan zeker niet zonder slag of stoot. Ik had het er moeilijk mee.

Gelukkig heb ik ook zo mijn adresjes waar ik aan mezelf kan werken en dat is soms hard nodig. Zeker wanneer ik onverwacht toch weer op pijnplekken stuit.

Ik voelde mij al langere tijd misselijk en wat angstig zonder dat ik daar direct aanleiding toe had. Uit de opstelling die voor mij werd gemaakt was heel goed te zien waar dit gevoel vandaan kwam. Het was oud! Het was een gevoel dat terugkwam uit mijn kindertijd. Ik was toen vaak misselijk en angstig doordat het thuis niet veilig was.

Precies dat gevoel kwam naar boven in de perikelen omtrent de zorg voor mijn moeder.

Doordat ik het kon zien en kon herleiden, kon ik het ook een plek geven en ervoor zorgen dat mijn innerlijk kind op haar gemak werd gesteld en even mocht gaan lachen en spelen. Ik heb haar gerustgesteld en verteld dat ze veilig was.

Ik ben lekker uitgegaan met goede vrienden en heb veel gelachen. We hadden een heerlijke avond en daarna ging het weer een stuk beter met me.

Fijn om middels een opstelling af en toe even de bezem door de kast te halen.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.