Paardencoaching met edelstenen?

Ik heb een hele inspirerene workshop gevolgd: het ging over de magie van edelstenen. Deze werd gegeven door een klant van lang geleden: Georgine Middelkoop.

In de workshop deden we eerst een oefening om te aarden en stil te worden. Pas in stilte kun je subtiele waarnemingen doen.

Daarna trokken we een kaart. Ik trok ‘lachen’. Dat paste me wel want dat doe ik graag.

Zo kwamen we gezamenlijk steeds meer in de stemming om te gaan mediteren met de stenen.

We deden verschillende meditaties met een steen in de hand.

In de meditatie met de Crysocolla, die de verbinding met je paard bevordert, had ik een hele sterke ervaring met Tommy: hij liet mij weten dat ik niet zo bezig moest zijn met ons ouder worden. Niet bezorgd zijn over wat we allemaal zouden kunnen gaan mankeren, maar meer genieten van wat we nu hebben. In het hier en nu. Echt iets voor Tommy om dit zo door te geven. Ik was enorm ontroerd hierover en moest zelfs een traantje wegpinken.

In de meditatie met de labradoriet kreeg ik door van Rover dat hij last had van de spanning van één van de bijrijders (die het veel te druk heeft op het werk).
Nu had hij dat al wel laten zien door tijdens ritten onstuimig gedrag te vertonen, maar in deze meditatie kwam heel duidelijk door dat het misschien beter is om hier iets aan te gaan doen. De aangeschafte hulpteugel is niet de oplossing. Dat wist ik eigenlijk ook wel maar ik wil iedereen altijd tegemoet komen. Mijn besluit is dat ik toch echt voor Rover kies. Of we gaan iets aan de spanningen doen, òf er wordt niet meer op hem gereden.

De zaterdag na de workshop deed ik beide stenen in mijn zak, samen met een bergkristal die als versterker werkt.
We hebben een heerlijke ontspannen buitenrit gemaakt. Het voelde heel bijzonder. De nerveuze bijrijder was overigens niet mee.

Tot slot maakte ik nog kennis met de beta kwarts. Die gaf mij veel kracht en zelfvertrouwen. Daar wil ik wel een hangertje van!

Georgine begeleide de workshop op een hele fijne manier. We konden rustig zakken in onze ervaringen die ingegeven werden door de trillingen van de stenen.

Mijn nieuwsgierigheid is geprikkeld. Ik wil nog veel meer hiervan weten. Zeker ook van de geschiedenis en het gebruik van deze krachten door de eeuwen heen. Zo zag in het Museum voor Oudheden (het jaar 1000) in Leiden ook veel stenen op boeken en wat dacht je van de kroonjuwelen? De stenen waren niet alleen sier maar hadden ook betekenis en gaven regenten veel wijsheid. Veel van die kennis ging verloren maar komt gelukkig weer steeds meer bovendrijven.

Ik ben zelf wel bekend met de werking van trillingen via geluid of via bachbloesems maar dit was voor mij een nieuwe en indrukwekkende ervaring. Heel inspirerend. Dankjewel Georgine!


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.