Paardentherapie bij SOLK. Somatisch Onverklaarbare Lichamelijk Klachten

Ik deed laatst mee aan een webinar, van opleider Con Amore, over het bouwen van bruggen naar de reguliere zorg. Het is fijn om te merken dat ons werk steeds professioneler wordt en ook vanuit de reguliere zorg steeds meer in de belangstelling komt te staan.Ik draag hier graag mijn steentje aan bij.
Het ging ook over SOLK. Dat zijn Somatische Onverklaarbare Lichamelijke Klachten. Dit schijnt steeds meer voor te komen en huisartsen en POH’s zitten hierover met de handen in het haar.

Ze weten niet goed wat ze er mee aanmoeten en hebben er ook niet echt tijd voor.

Ik werk veel met mensen met een burn-out en met SOLK. Er is een overlap en het één en het ander versterkt elkaar. Het is heel naar als je hier last van hebt, want je verlamt volledig.

Voor de werkwijze in het traject bij de paarden maakt het eigenlijk niet uit hoe het heet. We werken niet vanuit diagnoses en protocollen maar echt vanuit wat je klachten zijn. Waar je last van hebt.

Het bruggen bouwen in dit geval bestaat eruit dat er voor jou in mijn praktijk genoeg tijd en aandacht is en dat de reguliere zorg blij is dat zij kunnen doorverwijzen en/of kunnen samenwerken met iemand die over goede basiskennis beschikt.

Er bestaat echt verlichting voor jouw klachten wanneer je meer inzicht in je (fysieke) reacties krijgt die ontstaan naar aanleiding van wat er in jouw leven gebeurt.


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.