Paardentherapie en hechting

Hoe jij je nu voelt en hoe jouw leven verloopt, heeft veel te maken met waar en wanneer je geboren bent, maar ook hoe jouw moeders zwangerschap is verlopen en hoe de conceptie was. Alles doet er toe.

Er wordt steeds meer bekend over hoe ons lichaam al vanaf heel pril informatie opslaat in de cellen. Iedere cel heeft een geheugen en alles staat met elkaar in verbinding.

Ik ben geboren in het St. Lidwina Ziekenhuis in Den Helder in 1962. De kinderen werden in die tijd snel bij moeder weggehaald zodat zij kon uitrusten. Dat was toen gewoon.

Mijn vader was op zee en kwam na drie weken thuis om eens te kijken. Het bleek dat ik Mirjam was genoemd. Hij mocht mij niet aanraken.

Voor mijn moeder was het niet leuk in het ziekenhuis. De nonnen waren streng en het was er koud en donker, zoals zij mij later vertelde.

Hoeveel invloed heeft dit begin van mijn leven gehad op mijn ontwikkeling? Wie zal het zeggen.

Feit is dat ik mijn niet erg aan een man heb gehecht en dat ik mij een groot deel van mijn leven behoorlijk eenzaam heb gevoeld. Hechtingsproblematiek?

Gelukkig heb ik bij de paarden veel in kunnen halen en heb ik de dingen die minder makkelijk liepen in mijn leven kunnen rechbreien met hulp van goede professionals. Voor zover ik last heb ervaren, is dat aangekeken en geheeld. Dat is fijn en voelt vrij.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal hierover. Kun je zo al iets herleiden?


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.